2010. január 14., csütörtök

Pozitív fejlemények

A tegnapi nap folyamán nagyon jó hírt kaptam az előző bejegyzésben ecsetelt problémával kapcsolatban. A hitelt nyújtó bank hozta a megoldást, méghozzá olyat, ami egyrészről rendkívül frappáns és egyszerű, másrészről remélni sem mertem volna: létrehoznak egy technikai számlát, ahova a sikeres hitelbírálatot követően elutalhatom az önerőt, melyet ő kiegészít a nyújtott hitellel, és az egészet egy összegben utalja át az eladó bankjához, így nem kell többszöri szerződésmódosítási meg előtörlesztési díjat fizetnie, csak egyszer, ami természetesen már az eladónak is belefér. Körbe is telefonáltam gyorsan minden érintetett, mindenkinek nagyon tetszett ez a rendezés mód, és velem egyetemben nagyon meg voltak lepődve, hogy egy bank lehet ennyire rugalmas is. Jó érzés, hogy azért ezen a vonalon is minőségi javulás bontakozik ki és kezd fontos lenni az ügyfél is, nem csak a pénze.

Az ügyvédem ezek alapján már módosította is a szerződés-tervezetet, most még annyi van hátra, hogy az eladó ezt elvigye a bankjához, hogy részükről is rendben van-e így, illetve még konzultál a saját ügyvédjével, utána már tényleg csak a szükséges iratok beszerzése és a szerződés aláírása van hátra, és akkor már mehetek is a bankhoz benyújtani a kérelmet. Ez reményeim szerint még a héten, legkésőbb a jövő hét elején lezajlik, és ha a dolgok ilyen ütemben haladnak, február vége - máricus eleje táján már a tényleges lebonyolításnál tartunk: birtokbavétel, mérőórák átírása, stb., végül tapétázás, festés, majd költözés.

Ami nem szorosan az ügyintézéshez tartozik, de ugyanolyan fontos számomra, hogy rengeteg támagató levelet, üzenetet kaptam, olyan emberektől is, akikkel már rég nem volt alkalmam találkozni, vagy beszélni. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki írt, és persze azoknak is, akik bár közvetlen visszajelzést még nem adtak, de gondolatban velem vannak!

3 megjegyzés:

  1. Jaj... kiábrándítalak, ha azt mondom, azért találta ki a bank ezt a megoldást, mert kell nekik a pénzed? :-P
    Mindegy, akármiért is fundálták ki, jól tették!

    VálaszTörlés
  2. Persze, illúzióim azért nincsenek. De mondhatnák azt is, hogy ez nem az ő gondjuk, még csak nem is az enyém, hanem az eladóé. Max ha így többe kerül, vegyek fel több hitelt még több pénzért. Vagy az eladó...

    VálaszTörlés
  3. csak így tovább... meglesz az a kégli ;)

    VálaszTörlés